Gambaders Events  Sesrovires futbol club Ajuntament Sesrovires Brians 2

La Secretaria General de l’Esport dóna suport a la cursa popular benèfica “Córrer en gran per als més petits!”, impulsada pel Centre Penitenciari Brians 2

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha mostrat avui el suport de la Secretaria General de l’Esport a la cursa popular benèfica “Córrer en gran per als més petits!”, que impulsa i organitza el grup Gambaders Events, format per set interns i dues professionals del Centre Penitenciari Brians 2. La prova es disputarà el proper 18 de març a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).

Gambaders Events, creat el gener passat per la motivació creixent dels interns per les activitats esportives, s’ha proposat organitzar cada any una cursa popular urbana fora del centre penitenciari amb un objectiu solidari. La causa benèfica escollida per la primera edició és la investigació del càncer infantil i el Pediàtric Càncer Center Barcelona que l’Hospital Sant Joan de Déu està construint, de manera que la recaptació de la cursa es destinarà a la investigació del càncer infantil.

La prova està oberta a tothom i es podrà fer en tres distàncies (5, 10 i 1km per a pares/mares i fills agafats de la mà). Gerard Figueras ha conegut els detalls del projecte i de la cursa durant la reunió mantinguda a la seu del Consell Català de l’Esport amb Maria Esparza, tècnica d’esports del Centre Penitenciari Brians 2, i Montse Triola, monitora de teatre-música del mateix centre, a banda d’un intern. També hi ha estat present el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.

La Secretaria General de l’Esport donarà suport institucional a la celebració d’un esdeveniment que, a banda del vessant solidari, també pretén fomentar els hàbits saludables a la població mitjançant la pràctica de l’activitat física, especialment entre els més joves; reconèixer l’esport com a eina per contribuir a causes socials, i mostrar la tasca de rehabilitació i reinserció que es desenvolupa a Brians 2.